לקוחות יקרים,
בהמשכה של הסקירה הקודמת, הבחירות בארה"ב הסתיימו בניצחון מובהק של דונלד טראמפ והרפובליקנים. שוק ההון אוהב מאוד את התוצאה. נרשמו עליות שערים בשוקי המניות בארץ ובארה"ב, ובאיגרות החוב הממשלתיות והקונצרניות בארץ. המדדים העולמיים עלו וכתוצאה מכך המסלולים הכלליים בקופות הגמל וקרנות ההשתלמות הניבו תשואה חיובית ממוצעת של קצת מעל 2%, כך שהתשואה הממוצעת מתחילת השנה גבוהה מ-12%.

ישראל:
המדד לחודש אוקטובר עלה בשיעור של 0.5%. בנק ישראל הותיר בנובמבר את הריבית ללא שינוי בשיעור של 4.5%, כאשר אם תחזיות שוק האוצר ושוק ההון יתממשו, האינפלציה צפויה לחזור לתוך יעד בנק ישראל במחצית השנייה של 2025, מה שיאפשר בתורו מדיניות מוניטרית מקלה יותר כלומר, הפחתה אפשרית בריבית בנק ישראל, בדומה להפחתות ריבית במדינות המערב. החודש נפתח עם נתונים כלכליים פושרים שמעידים על המשך הקיפאון במשק המקומי: ניכרת הרעה בתפיסת העסקים את הסביבה העסקית העתידית. תמונת מצב דומה נצפתה גם במספר משרות שכיר במשק שחזר לרדת לאחר תקופה של התאוששות מאז השפל של תחילת המלחמה. שלא במפתיע, גם המדד המשולב של בנק ישראל (לבחינת מצבם של העסקים בישראל) ירד בחודש ספטמבר ב-0.3% ותוקן אחורנית כלפי מטה בחודשים יולי ואוגוסט. אמנם נראה כי הצמיחה ברבעון השלישי הייתה טובה מהמצופה ונותנת סיבה לאופטימיות זהירה אולם יש לזכור כי התוצר עדיין נמוך ביחס לרבעון המקביל אשתקד וככל, יש עוד כברת דרך עד לחזרת התוצר לקו המגמה אורך הטווח של המשק המקומי. הגרעון התמתן באוקטובר ל-7.9% בחישוב 12 החודשים החולפים.
ארה"ב:
ה-FED הוריד כצפוי את הריבית ב-0.25% לרמה של 4.5%-4.75%. מדד המחירים לצרכן עלה בנובמבר ב-0.2% ומדד הליבה ב-0.3%, שניהם בהתאם לתחזיות. קצב האינפלציה השנתי עלה ל-2.6%, מ-2.4% בחודש הקודם. קצב מדד הליבה נותר על רמה של 3.3%. על פי האומדן השני, כלכלת ארה"ב צמחה ב-2.8% ברבעון השלישי (במונחים שנתיים), בדומה לאומדן הראשון. מדד ה-ISM למגזר התעשייה ירד לרמה של 46.5 נקודות, לעומת 47.2 בחודש הקודם. מדד מגזר השירותים קפץ לרמה של 56 נקודות, הקריאה הגבוהה ביותר מאז אוגוסט 2022. המכירות הקמעונאיות עלו בנובמבר ב-0.4%, לעומת צפי של 0.3%. הקצב השנתי עלה ל-2.8%. מ-2% בחודש הקודם. המשק האמריקאי הוסיף בנובמבר 12 אלף משרות בלבד. זוהי תוספת המשרות החודשית הנמוכה ביותר מאז דצמבר 2020. שיעור האבטלה נותר ברמה של 4.1%.
אירופה:
שיעור האינפלציה השנתי בגוש האירו עלה ל-2%, מ-1.7% בחודש הקודם. על פי האומדן השני, גוש האירו צמח ב-0.4% ברבעון השלישי של השנה. זהו הרבעון החזק ביותר בשנתיים האחרונות. מדד מנהלי הרכש בגוש האירו למגזר התעשיה ירד לרמה של 45.2 נקודות בנובמבר. מדד מגזר השירותים ירד לרמה של 49.2 נקודות, לעומת 51.6 בחודש הקודם. זוהי רמת התכווצות ראשונה מאז ינואר השנה. המכירות הקמעונאיות בגוש האירו עלו בנובמבר ב-0.5%. הקצב השנתי עלה ל-2.9%, הצמיחה הגבוהה ביותר מאז אפריל 2022. מדד הסנטימנט הכלכלי בגוש האירו ירד החודש לרמה של 12.5 נקודות, מ-20.1 בחודש הקודם.
*הסקירה מעודכנת ליום 01.12.2024
אין לראות באמור לעיל תחליף לייעוץ פנסיוני ו/או ייעוץ השקעות אישי המותאם לצרכי הלקוח | המידע מבוסס על מידע פומבי לציבור וכן על הערכות ואומדנים, שמטבע הדברים אפשר ויתבררו כחסרים או בלתי מדויקים או בלתי מעודכנים וכן עלולות להתגלות סטיות בין ההערכות המובאות במידע לבין התוצאות בפועל | המידע המוצג בסקירה זו הינו חומר מסייע בלבד ואין לראות במידע זה כעובדתי או כמידע שלם וממצה של ההיבטים הכרוכים בני“ע ו/או בנכסים הפיננסים המוזכרים בו.
אנחנו כאן בשבילכם,
זקצר ביטוח ושוק ההון
Comments